Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja spletne trgovine www.promotion4.eu so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot). S spletno trgovino upravlja podjetje PRO COMMERCE d.o.o., Stritarjeva 5, 4000 Kranj (v nadaljevanju »ponudnik«). Matična številka: 5288886000, podjetje je zavezanec za DDV, ID za DDV: SI13625659, direktor podjetja je Marko Podgoršek.

Splošno
Pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Pred uporabo strani morate pazljivo prebrati navedene splošne pogoje. Z uporabo te spletne strani ste seznanjeni s pogoji poslovanja, varstvom osebnih podatkov in pravnim obvestilom ter se z navedenimi pogoji strinjate. V primeru, da se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da spletne strani ne uporabljate. Na straneh boste naleteli na povezave do drugih spletnih strani, ki niso pod nadzorom ponudnika, zato za njih odgovarjajo izključno njihovi avtorji, nikakor pa ne ponudnik. Ponudnik in vsi avtorji spletnih vsebin ponudnika, ki sodelujejo pri nastanku in izdelavi le-teh, ne odgovarjajo za škodo, ki bi nastajala zaradi dostopa do takih vsebin, njihove točnosti oz. nezmožnosti uporabe informacij in kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njeni vsebini. Ponudnik ima pravico spremeniti splošne pogoje z ažuriranjem te objave. Tovrstne revizije pogojev so za vas zavezujoče.

Registracija uporabnika
Za izvedbo naročila registracija ni potrebna. Na blagajni samo izpolnite zahtevana polja s svojimi osebnimi podatki ter podatki za dostavo. Na prvi strani blagajne, kjer izpolnjujete osebe podatke, pa le označite polje “Shrani podatke za naslednjič”. S tem vam pri naslednjem nakupu ne bo potrebno ponovno izpolnjevati vsega.

Način plačila
Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

Predračun (plačilo po predračunu – nakazilo na TRR). Po elektronski pošti prejmete predračun. Ko je ta v celoti poravnan, gre vaše naročilo na pošto. Če je predračun plačan le delno, ostane blago do nadaljnjega v lasti ponudnika.

– PayPal (on-line plačilo preko spletne strani www.paypal.com). Po potrditvi načina plačila ste preusmerjeni na strežnik www.paypal.com, kjer sledite njihovim navodilom. Ko je plačilo v celoti izvedeno, gre vaše naročilo na pošto.

Kreditna kartica (plačilo s kreditno kartico Visa ali Mastercard): V zato namenjen obrazec vpišete ime in priimek imetnika kreditne kartice, številko kartice ter CVV kodo, ki je običajno navedena na hrbtni strani kreditne kartice. Plačilo s kreditno kartico je popolnoma varno.

Zavezanost kupca
S klikom »DODAJ V KOŠARICO« kupec izjavlja:

  • da je v skladu z zakonom starejši/starejša od 18 let;
  • da mu ni odvzeta poslovna sposobnost.

Čas in način dostave
Spletna trgovina sprejema naročila 24 ur na dan. Vsa naročila so obravnavana ažurno. V primeru, da izdelka v času naročanja ni več na zalogi, se rok dobave podaljša skladno z rokom dobave blaga s strani proizvajalca. V primeru, da izdelka v času naročanja ni več na zalogi, se rok dobave podaljša skladno z rokom dobave blaga s strani proizvajalca.

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk sta DPD in GLS dostavni službi.

Cene in stroški dostave
Cene izdelkov v spletni trgovini so navedene v evrih (€) in že vključujejo davek na dodano vrednost (DDV), razen če je izrecno napisano drugače. Podjetje PRO COMMERCE d.o.o., pod davčno številko
SI13625659 je davčni zavezanec (SI) in s tem tudi zavezanec za davek na dodano vrednost (DDV).
Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Ponudba v spletni trgovini velja do razprodaje zalog, razen če je navedeno drugače.

Ob naročilu nad 50 € so stroški pakiranja in dostave brezplačni. Ob naročilu do 50 € znašajo stroški pakiranja in dostave ne glede na težo, količino in velikost vašega naročila 5 €. Natančen znesek vrednosti poštnine se izpiše pred potrditvijo naročila.

Nakup
Najprej izberite izdelek, ki ga želite kupiti, nato pritisnite na gumb “V košarico”. Desno zgoraj v nakupovalni košarici se izpiše količina in skupni znesek naročenih izdelkov. Če želite odstraniti ali zmanjšati naročeno količino določenega izdelka, pritisnite na povezavo »košarica« ter nato pri količini izdelka, izberete želeno število, ali pa s pritiskom na »koš«, izbrišete izdelek. V polje za opombe lahko vpišete posebna navodila ali želje glede naročila. Postopek zaključevanja naročila sprožite s pritiskom na gumb “Na blagajno”. Spletna trgovina vas vodi skozi naslednje korake:

1. korak – Podatki o kupcu. Vpišete svoj elektronski naslov ter podatke za dostavo (ime in priimek, vaš naslov bivanja ter telefonsko številko).
2. korak – Dostava. Izberete način dostave ter vpišete naslov za dostavo, v kolikor se ta razlikuje od naslova, ki ste ga vpisali v prvem koraku.
3. korak – Način plačila ter oddaja naročila. V tem koraku izberete način plačila ter oddate naročilo. V kolikor imate promocijsko kodo, jo vpišete v zato namenjeno polje.
4. korak – Povzetek in potrdilo o naročilu.

Po oddanem naročilu, na svoj e-naslov prejmete povzetek naročenih izdelkov. Kupcu so na spletni strani ponudnika vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila. Pogodba o nakupu naročenih izdelkov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji sklenjena. S klikom na gumb “Potrdi naročilo” potrjujete, da ste seznanjeni in se strinjate s pogoji poslovanja, ki so objavljena na spletni strani ponudnika. Kupoprodajna pogodba v slovenskem jeziku je kupcu dostopna v vsakem trenutku v spodnjem delu spletne strani, s klikom na povezavo Pogoji poslovanja.

Promocije
Popusti se med seboj ne seštevajo.
Na izdelku v akciji se lahko uporabi koda s popustom.
Ni mogoče uporabiti več kod hkrati.

Opozorila:

Mladoletnim osebam, mlajšim od 18 let je prodaja alkoholnih pijač in tobačnih izdelkov prepovedana. Kupec mora biti v času oddaje naročila polnoleten. V nasprotnem primeru ponudnik takoj odstopi od pogodbe. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.
Dobava blaga ni možna med 21.00 in 7.00 uro.

Preklic naročila
Svoje naročilo lahko prekličete, dokler blago ni bilo odpremljeno. V rubriki “Zgodovina naročil” je vidna zgodovina vseh vaših nakupov. Izberete naročilo, ki ga želite preklicati in nam na naš elektronski naslov pošljete sporočilo o preklicu, z obvezno navedbo referenčne številke naročila. Po uspešno izvedenem preklicu boste prejeli po elektronski pošti obvestilo. Prav tako pa bo vaš preklic viden tudi v rubriki “Zgodovina naročil”.

Pravica do odstopa od nakupa
V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ima kupec pravico, da v štirinajstih dneh podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. O nameravanem vračilu mora kupec z neodvoumno izjavo obvestiti podjetje o svoji odločitvi o odstopu od svoje pogodbe, najkasneje v 14 dneh od prejetja blaga. To lahko stori preko obrazca TUKAJ, blago pa nato mora vrniti v roku 14 dni od datuma, ko je ponudnik prejel obvestilo o vračilu.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor). Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe

V izjemnih primerih, ko artikli niso vrnjeni v skladu ZVPot, lahko potrošniku ponudimo odkup artikla z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi potrošnika po elektronski pošti. Potrošnik omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega artikla enake ali višje vrednosti.

Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo).

Priporočamo, da blago ustrezno pripravite za transport – pri tem lahko uporabite originalno ali drugo ustrezno oz. varno embalažo. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

pri pogodbah, katerih predmet je blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim posebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo.

Naslov za vračilo blaga:
PRO COMMERCE d.o.o.,
Stritarjeva 5
4000 Kranj

Vračilo poškodovanih pošiljk
V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije ob prevzetju paketa in sicer pri kurirju, ki mu ga je dostavil ali sporočiti na kurirsko službo. V primeru, da želite dodatne informacije glede poškodovane pošiljke, nas kontaktirajte na številko za podporo strankam: 042800600. Skupaj s kurirsko službo bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

Garancija
Če izdelek nima priloženega garancijskega lista, velja račun kot garancija, ki se uveljavlja pri podjetju PRO COMMERCE d.o.o. Garancija za brezhibno delovanje za obdobje 12 mesecev je veljavno na območju republike Slovenije za vse tehnične izdelke. Garancija začne veljati od dneva prevzema paketa.  Proizvajalec je dolžan garancijsko popravilo opraviti v 45 dneh od prejema blaga, v nasprotnem primeru pa artikel zamenjati z drugim, enakovrednim in brezhibnim artiklom. Če artikel vračate v garancijo je potrebno priložiti vse predmete nakupa (priključni kabli ipd.) in navesti vzrok vračila oz. opis napake. Pred pošiljanjem izdelkov v servis v garancijskem obdobju je obvezen predhoden dogovor na kontaktni e-mail info@promotion4.eu, z namenom učinkovitejšega reševanja reklamacijskega postopka.

Varovanje osebnih podatkov
Zavedamo se, da je zasebnost obiskovalcev in uporabnikov v naši spletni trgovini na prvem mestu. Zato vam zagotavljamo 100% varstvo in zaščito vaših osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). Z registracijo v spletni trgovini soglašate, da vaše osebne podatke shranimo in jih uporabljamo izključno za potrebe izpolnitve naročila. Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Stvarna napaka
Kdaj je napaka stvarna?

Stvarna napaka je kadar artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet * artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana * artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane * je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Kako se preverja primernost artikla? 
Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Kako se stvarno napako uveljavi? 
Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla.

Podjetje nosi odgovornost za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo v dveh letih od prevzema blaga.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

MNENJA/KOMENTARJI UPORABNIKOV
Mnenja oziroma komentarji uporabnikov ter recenzije izdelkov, ki jih kupci ali obiskovalci napišejo, so del funkcionalnosti trgovine, ki so namenjene skupnosti uporabnikov. Ponudnik omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik trgovine, pred dokončno objavo pa jih ponudnik pregleda. Ponudnik ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, obsceni ali po mnenju ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice časovno neomejeno prenaša na podjetje PRO COMMERCE, d.o.o.

Pravno obvestilo
PROMOTION4.EU je last podjetja PRO COMMERCE D.O.O., ki spletno trgovino tudi upravlja. Vsebine, objavljene v spletni trgovini so last podjetja PRO COMMERCE D.O.O. in se lahko uporabljajo v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati brez dovoljenja podjetja PRO COMMERCE D.O.O.

Električna in elektronska oprema
Skladno z Uredbo o električni in elektronski opremi (Uradni list RS, št. 55/2015) vas obveščamo, da lahko ob nakupu nove električne in elektronske opreme, odpadno električno in elektronsko opremo prepustite nam.

Odpadna električna in elektronska oprema, ki jo boste prepustili, mora biti po namenu uporabe in razvrstitvi v razred električne in elektronske opreme (EEO) enaka dobavljeni EEO, število kosov odpadne električne in elektronske opreme pa je enako številu kosov dobavljene EEO.

Pritožbe in spori
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po najboljših močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Pritožbo je možno oddati preko elektronske pošte na naslov info@promotion4.eu. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Želimo ti prijetne in ugodne nakupe!